3.4.2023
Rekisterin nimi
Sytykkeen keittiötyöt
Rekisterinpitäjä
Sytyke / Hengitysliitto ry
Ruutihaantie 12, 84100 Ylivieska
puhelin 040 7529 315
etunimi.sukunimi@sytyke.fi
Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa
Elisa Vasankari, tietosuojavastaava, tietosuoja@hengitysliitto.fi, p. 040 7529 315.
Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset ja käsittelyn oikeusperusteet
Rekisterissä olevien henkilötietojen käsittelyn tarkoituksena on keittiötöissä työskentelevien henkilöjen lyhyiden terveydentilaselvitysten, salmonellatodistusten ja hygieniapassien tallentaminen.
Käsittelyn oikeusperusteena on rekisterinpitäjän lakisääteinen velvoite (tartuntatautilaki 1227/2016 § 56 ja elintarvikelaki 297/2021 § 19) ja työntekijän kanssa tehty sopimus.
Laitteita käyttävistä henkilöistä rekisteröidään nimi myös konekohtaisiin perehdytyslomakkeisiin.
Rekisterinpitäjän oikeutetut edut
Rekisterinpitäjä ei tee henkilötietojen käsittelyä oikeutetun edun perusteella.
Rekisterin henkilötietoryhmät
Rekisteri sisältää keittiötöitä tekevien nimen ja henkilötunnuksen sekä lyhyen terveydentilaselvityksen tiedot, mahdollisen salmonellatodistuksen ja hygieniapassin sisältämät tiedot.
Henkilötietojen säännönmukaiset tietolähteet
Tiedot saadaan keittiötöissä työskenteleviltä eli rekisteröidyiltä itseltään heidän toimittamistaan terveydentilaselvityksistä, salmonellatodistuksista ja hygieniapasseista.
Onko henkilötietojen antaminen välttämätöntä kyseessä olevan palvelun saamiseksi
Henkilötietojen antaminen on edellytys keittiötöiden tekemiselle. Keittiötöitä ei ole mahdollista tehdä ilman terveydentilaselvitystä. Salmonellatodistus tarvitaan ulkomaan matkan jälkeen keittiötöihin tullessa, jos henkilöllä on vatsatautioireita. Hygieniapassi on pakollinen keittiön työntekijälle ja valmentautujalle, jos valmennusjakso kestää yli kolme kuukautta.
Henkilötietojen vastaanottajat ja säännönmukaiset luovutukset
Tietoja käsittelevät keittiötyötä ohjaavat henkilöt sekä henkilöt, joilla on siihen työnsä puolesta oikeus. Tietoja ei luovuteta muille tahoille.
Tietojen siirto EU- tai ETA-alueen ulkopuolelle
Tietoja ei siirretä EU- tai ETA-alueen ulkopuolelle.
Automaattinen päätöksenteko ja profilointi
Rekisterinpitäjä ei tee automaattiseen päätöksentekoon perustuvia päätöksiä eikä profilointia käsittelemiensä henkilötietojen perusteella.
Rekisterin suojauksen periaatteet
Terveydentilaselvitykset, salmonellatodistukset ja hygieniapassit säilytetään manuaalisena aineistona lukitussa kaapissa. Työntekijöiden hygieniapasseista on tieto myös laatujärjestelmässä.
Henkilötietojen säilytysaika
Tietoja säilytetään sen aikaa, kun henkilö on Sytykkeellä keittiötöissä. Perehdytyslomakkeiden tietoja säilytetään sen mukaisesti, missä valmennus- tai kuntoutuspalvelussa laitetta käyttävä henkilö on.
Rekisteröidyn oikeudet
Rekisteröidyllä on oikeus
- saada tietoa henkilötietojensa käsittelystä
- saada pääsy tietoihin
- oikaista tietoja
- poistaa tiedot ja tulla unohdetuksi
- rajoittaa tietojen käsittelyä
- siirtää tiedot järjestelmästä toiseen
- vastustaa tietojen käsittelyä
- olla joutumatta automaattisen päätöksenteon kohteeksi
Rekisteröity ei voi käyttää kaikkia oikeuksia kaikissa tilanteissa. Tilanteeseen vaikuttaa esimerkiksi se, millä perusteella käsittelemme henkilötietoja. Ohjeet oikeuksien käyttämiseen löytyvät Tietosuoja-sivulta.
Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle
Rekisteröidyllä on oikeus tehdä ilmoitus tietosuojavaltuutetulle, jos epäilee, että organisaatio käsittelee henkilötietoja tietosuojasäännösten vastaisesti.
Tietosuojavaltuutetun toimisto
PL 800, 00531 Helsinki
tietosuoja@om.fi 029 566 6700 (puhelinvaihde)
tietosuoja.fi/yhteystiedot