Sisäilman laatuun kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Jopa YK on ilmaissut huolensa sisäilman epäpuhtauksista maailmanlaajuisena ongelmana. Aura Airin israelilaiset perustajat kehittivät tekniikan, joka ilman kierrättämisen, desinfioinnin, puhdistuksen ja neutraloinnin avulla vaikuttaisi ilmanlaatuun. Syntyi mullistava ilmanpuhdistuslaite, joka seitsemän älykkäällä sensorilla tarkkailee ilmanlaatua reaaliajassa, kymmenen sekunnin välein. Kehittämistyössä oli mukana myös Sheba Medical Center, joka on maailman yhdeksänneksi paras sairaala (Newsweek 2020).

Aura Airin lupaus on puhdistaa sisäilma 99,9 prosenttisesti kaikenlaisista viruksista, bakteereista, hajuista, siitepölyistä, eläinten karvoista, hyönteisistä ja itiöistä. Onnistumisen salaisuus piilee nelivaiheisessa ilmanpuhdistuksessa, esisuodattimessa, yhtiön patentoimassa Ray (Hepa) Filterissä, kaksisuuntaisesti ionisoivassa Sterionizer-komponentissa ja UVC-valon hyödyntämisessä. Vuodesta 2018 saatavilla ollut Aura Air on nyt saatavilla jo noin 60 eri maassa.

CE-merkitty laite on tuonut avun monille poistamalla hengitettävästä ilmasta haitallisia partikkeleita. Aura Air suosittaa yhden laitteen puhdistustehoksi noin 60 neliömetriä. Kattoon tai seinään kiinnitettävä laite on kooltaan 37,5 x 37,5 senttimetriä ja painaa 5,5 kiloa eli se ei vie lattiapinta-alaa. Silti se on erittäin tehokas ja kierrättää 350 kuutiota ilmaa tunnissa. Erittäin helppokäyttöisen laitteen huolto ei vaadi ammattilaista. Laitetta voi tarkkailla ja ohjata reaaliajassa käyttäjän oman valinnan mukaan joko tietokoneen tai mobiilisovelluksen kautta. Valmistaja myöntää laitteelle 2 vuoden takuun.

Yritys kuunteli käyttäjien toiveita ja kehitti myös alle puoli kiloa painavan Aura Air Minin. Sen avulla käyttäjä pystyy käsittelemään ympärillään olevan 10 neliömetrin tilan. Mini soveltuu valmistajan mukaan käytettäväksi vaikkapa avokonttorissa työpöydän nurkalla varmistamaan henkilökohtaisen työpisteen ilmanpuhtautta.

Maahantuojan sivuilla voi tutustua laitteeseen ja sen maailmalla voittamiin palkintoihin ja sille myönnettyihin sertifikaatteihin.


Artikkeli on tuotettu yhteistyössä Tabita Productsin kanssa.

aura air logo

Hengitysliiton jäsenetuna saat artikkelissa mainituista laitteista yli 30 %:n alennuksen. Lue lisää: www.tabitaair.fi. Aura Air -laitteiden maahantuoja on vaasalainen Tabita Products Oy. Yhteystiedot, myynti ja tiedustelut: 050 505 4238 ja 0500 660 126.