Laitelahjoitukset 2023

Olemme lahjoittaneet paikallisten hengitysyhdistysten kanssa vuoden 2023 aikana sairaaloille eri puolille Suomea hengityksen apuvälineitä. Laitteet on hankittu lahjoituksista, keräyksistä ja arpajaisista saaduilla varoilla.

Hengitysliitto lahjoitti 26.1. yhdessä Vaasan Seudun Hengitysyhdistyksen kanssa Vaasan keskussairaalle myAirvo-laitteita, kannettavia matkahappirikastimia, PEF-mittareita ja kannettavia lääkesumuttimia.

– Hengitysliiton lahjoitus on erittäin tervetullut ja merkityksellinen. Nämä lahjoitukset parantavat klinikkamme hoitomahdollisuuksia kroonisesti keuhkosairaiden potilaiden hoidossa. Kannettavilla rikastimilla potilaan fyysinen kunto paranee, ja niillä voidaan ehkäistä kroonisen sairauden pahenemista. MyAirvo-laitteilla hengitysvajauksen hoito paranee oleellisesti, ja ne mahdollistavat potilaiden hoitoa tehokkaammin jatkossa. Olemme hyvin kiitollisia näistä lahjoituksista, keuhkosairauksien- ja allergologian erikoislääkäri, ylilääkäri Johan Söderström toteaa.

Kuvassa vasemmalta keuhkosairauksien- ja allergologian erikoislääkäri, ylilääkäri Johan Söderström, Hengitysliiton markkinoinnin ja liikunnan kehittäjä Janne Haarala, ylihoitaja Lisa Sundman, apulaisosastohoitaja Eva Lerstrand, Hengitysliiton järjestöasiantuntija Hanna-Leena Kärkkäinen sekä Vaasan Seudun Hengitysyhdistyksen puheenjohtaja Annikka Mansnérus, kuntoutusohjaaja Mirja Piilikangas-Muotio ja varapuheenjohtaja Erkki Salminen.

Kuva: Pohjanmaan hyvinvointialue

Kuva: Pohjanmaan hyvinvointialue

Hengitysliitto lahjoitti 3.2. yhdessä yhdessä Porin Seudun Hengitysyhdistyksen kanssa Satasairaalle myAirvo-laitteita, kannettavia matkahappirikastimia, PEF-mittareita ja kannettavia lääkesumuttimia.  

– MyAirvo-laitteet auttavat hengitysvajauksen hoidossa. Matkahappirikastimet ja lääkesumuttimet ovat hyvä apu hengityselinsairaille mahdollistaen potilaiden tilapäisen liikkumisen kodin ulkopuolella. Matkahappirikastin on monelle potilaalle selkeästi parempi vaihtoehto kuin happipullot, ja lääkesumutin helpottaa vaikeasti sairaan keuhkopotilaan lääkkeiden ottoa etenkin oireiden pahenemisvaiheissa, Satasairaalan keuhkoyksikön ylilääkäri Eija Nieminen kertoo.  

– Otamme ilolla vastaa Hengitysliitolta ja Porin Seudun Hengitysyhdistykseltä saamamme lahjoituksen, Lahjoitetut apuvälineet tulevat varmasti parantamaan keuhkopotilaittemme hoitoa ja tulevat aktiiviseen käyttöön. Parhaat kiitokset lahjoittajille, hän jatkaa.  

Kuvassa vasemmalta Hengitysliiton markkinoinnin ja liikunnan kehittäjä Janne Haarala, Porin Seudun Hengitysyhdistyksen puheenjohtaja Sirpa Vanhala, Satasairaalan hengitysvajehoitaja Satu Härmälä-Nummi, kuntoutusohjaaja Anne Kortelainen, osastonhoitaja Jaana Virtanen ja ylilääkäri Eija Nieminen.

Kuva: Taru Tolppo

Hengitysliitto lahjoitti 23.2. yhdessä  Etelä-Pohjanmaan Hengitysyhdistyksen kanssa Seinäjoen keskussairaalle myAirvo-laitteita, kannettavia matkahappirikastimia, PEF-mittareita ja kannettavia lääkesumuttimia. 

– Hengityksen apuvälineet ovat ratkaisevan tärkeitä vaikeaa keuhkosairautta sairastavien kotihoidossa. Niiden avulla voidaan tukea hengityssairaiden liikkumista ja vähentää sairauden aiheuttamia pahenemisvaiheita. Nämä laitetäydennykset antavat mahdollisuuden auttaa monia keuhkopotilaitamme. Olemme hyvin kiitollisia Hengitysliitolle ja Etelä-Pohjanmaan Hengitysyhdistykselle tästä lahjoituksesta, Seinäjoen keskussairaalan keuhkopoliklinikan ylilääkäri Leena Tuomisto toteaa ja iloitsee lahjoituksista.   

Kuvassa vasemmalta Etelä-Pohjanmaan Hengitysyhdistyksen puheenjohtaja Kaija Hauta-aho, osastonhoitaja Anna-Maija Rajamäki, kuntoutusohjaaja Tiina Alanko-Luopa, keuhkosairauksien poliklinikan ylilääkäri Leena Tuomisto, Hengitysliiton järjestöasiantuntija Hanna-Leena Kärkkäinen.

Kuva: Janne Haarala, Hengitysliitto